Wednesday, October 17, 2007

Nieces

Selamat Hari Raya ! Alhamdulillah, ramai yang datang berkunjung ke rumah kami tahun ini. Raya pertama, zohri & family dtg selepas solat aidilfitri. Seronok jugak dpt jumpa keluarga dia. Iyalah, dia tu sibuk bebenor. Maklumlah, dah jadi tokei ikan. Hmm, buat sesapa yg tak pernah jumpa anak2 dia. Kat sini, I tolong pastekan gambar2 dia org.

Anak dia yang sulung, Balqish dah 4 tahun dan anak dia yg kedua, Ain, dah pun setahun. Entah bila agaknya si Zohri tu nak balik JB. Dia pun tak larat nak drive all the way from Kedah. Agaknya, adalah 10-12 jam perjalanan. Iyalah, kalau bawak budak2 tentu banyak kali kena berhenti. Kereta dia pun semput nak drive sejauh itu. Itu belum kira harga minyak & toll.

Nampaknya, koranglah yg kena pi ziarah dia kalau nak jumpa isteri & anak2 dia.
Si Balqish tu mmg comel & petah bercakap. Suka ketawa terkekeh-kekeh...geram tengok dia dgn adik dia. Ya Allah, semoga Kau berkati kami juga dengan zuriat anak perempuan yg comel2 dan yg solehah. AMin













3 comments:

taichee~@! said...

Salaam Ummu,

sy tolong aminkan sekali. Aminnn
:)

nasibla badan, anak sedara takde lagi. Anak sendiri? kawen pun belum hehehe

UmmuSarah said...

Insya Allah,

Akak doakan semoga awak bertemu jodoh dengan lelaki yg beriman, yang buat usaha atas iman. Amin.

Tima kasih dtg menjenguk :)

Akak pun sedih + rindu sbb Hani Sumayyah dah tutup kedai.

daisy said...

salam huda...

thks for sharing the cute photos of the kids..dah besar dah anak2,muka semua akan2 anak2 saudara kat spore....so sweeet...! klau jumpa zohri n ani kirim salam k....