Friday, January 9, 2009

Photo Update

Boring btul blog kita nie ekkk. Langsung takde visual stimulus...hehehe. Al-maklumlah, penulis blog nie malas upload photos...ha..tau takpe! Dulu, pernah janji ngan Suzi nak amik gambar kat area2 rumah nie utk bagi previu "development" kat sini. Ehm...tangguh punya tangguh...last2 Suzi pun dah nak balik M'sia...iya tak Suzi? So, here goes...sorry ek sebab lambat. But, better late than never iye tak?

Muhammad sedang test utk jadi driver mak. InsyaAllah...10 tahun lagi. Boleh le mak jadi boss duk kat belakang pulak.


Ibrahim pun nak tak nak mengalah. Nak cuba pakai cermin mata hitam ayah.


Ha...jangan tak percaya...jalan dah 2 lane utk ke Ipoh dan 2 lane utk ke Lumut. Nampak tak dah ada lampu2 jalan. Alhamdulillah, ini lah yg dinanti2kan. Terang lah sikit jalan kat depan rumah tu. Legaaa....Sebelum siap jalan nie, mmg gelap gelita area kita kan? Bila drive malam2 tu, rasa risau...maklumlah kerbau pun banyak bersepah2...tak taulah sape punya... mmg selalu ada accident ngan kerbau2 yg hitam dan besar2 tu.


Siapa sangka ada Shell bukak kat tepi rumah lama awaklah Suzi...kat sebelah Sekolah Tamil tu...Setakat nie, dah ada EssoMobil, Shell dan Petronas bukak kat jalan yg sama menghala ke Ipoh. Ingat tak dulu, kalau nak isi minyak, kita kena pi Bt Gajah atau Pusing...ish...mujahadah betul. Mmg tempat kita duduk nie, hulu bebenor...tempat jin bertendang. Bak kata suami akak...lebih banyak anjing dr manusia.


Nie pulak simpang nak ke Bt Gajah. Dah ada flyover tuuu...Klau jalan terus ke Ipoh, pusing kanan pulak ke Bt Gajah dan pusing kiri ke Parit. Apalagi moh le ke ipoh.


JENG...JENG...JENG..Ha...yang paling best, kalau dah sampai kat area Ipoh-Lumut nie, janganlah lupa singgah kat rumah kami. kecil tapak tangan...nyiru kami tadahkan. Tengok tu, kami siap dah bukak gate...jemput masuk!

9 comments:

ain said...

salam da....lamanyaa nko bertapa. sibuk..????
ooooo...ni le tempat nko tinggal ekh. Nanti2 klu aku terplan nak gi cameron lg..aku singgah umah nko.

Suzi said...

salam kak nurul...
wah!...membangun dah Tronoh. Tengok gambar2 tu makin rindu nak balik...tak sabar rasanya...lagi 1/2 thn insyaAllah itu kalau abg blh habiskan hihihi...doa2lah ye...
dah tunjuk gambar muhammad kat iman...dia ingat lagi...sengeh je iman tengok gambar tu...
kitaorg ni tengah duk pujuk2 ismail sbb tak nak balik m'sia katanya...bila kami ckp pasal bailk m'sia mesti dia marah n nangis...huhuhu...mcm2...

fadhy said...

Salam,

Wah...Tronoh dah maju...9 tahun lepas sy belajar kat Tronoh...memang betul terpencil. Betul, nak isi minyak mmg Batu Gajah paling dekat, Tronoh bekas tanah lombong bijih...tanahnya tinggi cas, selalu tangkap kilat...jd x pas nak buat petrol station. Skrg dh makin neutral kot.

Dulu satu lane jer jalannya...dh luas skrg yer...Rindu nak masuk kampus balik...ada masa kene pegi sana balik...Pekene Pau Tanjung Malim skali...huh...kecur... Rindu sumer tu.

UmmuSarah said...

Wa alaikummussalam,

Ain, mmg lama btul aku berhibernasi ekkk...Takde le sibuk pun. Cuma tak tergerak tangan nak switch on pc. Alhamdulillah, skrg dah on-line balik...boleh le kongsi2 cerita ngan kau lagi. Dataqng tau kat rumah aku...Aku tunggu...

Suzi, ok jugak le tronoh nie kalau nak banding ngan dulu. Tp klau nak banding ngan adelaide ke sidney ke...mmg tak boleh nak challenge le. Kesian jgk budak2 yg baru balik ikut parents study kat overseas. Depa banyak conflik. Banyak nak kena adjust. Mmg kena prepare Ismail tu awal2. Walau begitu pun pasti ada jgk kesan culture shock tu.

Klau nak balik nanti, bagitau ok. Boleh akak tlg apa2 yg patut.

UmmuSarah said...

Salam perkenalan Fadhy.

Awak dulu kat Tronoh study kat UTP, USM or Uitm? Mmg tak sangka Tronoh dah berubah gitu. Klau ke Tmn Maju/SriIskandar...lagi le membangun. Siap dah ada 3 bank...Bank Islam, Bank Rakyat dan AgroBank..Wah...terer tu. Kedai2 pun dah banyak. Pau tg Malim ada jual kat Tronoh ke? Paling best kat Tronoh nie, keluar makan2. Kat Bt Gajah & Ipoh dah mahal tapi kat Tronoh masih maintain.

Jom le singgah..ziarah kwn2 lama atau baru.Rumah akak kat tepi jln besar je. Dkt dgn sekolah rendah Tronoh.

fadhy said...

Salam gak utk akak,

Sy dulu USM Tronoh. Keje jer Johor, tp org Kelantan. Tahu Pau Tanjung Malim tu sbb pernah singgah sana. Mana mau cari pau tak lekat kt gigi bila makannya....heheh...

Kene pegi lah...Bawak adik2 round2 Perak...lagipun lama dah tak pegi Ipoh, lawat sedara..huh...kene cari masa luang.

Leenoh said...

Saya nampak semua gambar kelihatan ceria belaka, tentulah realitinya pun begitu. Agaknya nur Islam dak mula meresap sebab itu nampak ceria ja.

Menyambut tetamu kerana Allah ganjarannya sangat besar.Nantilah bila saya balik Kedah saya singgah.Tapi kenalah sedia rendang tok baru best.bergurau ja he he.

Berdoalah untuk kesejahteraan orang Islam Palestin.mereka sekarang di dalam kesusahan.

Wassalam.

azharjaafar said...

Rajin-rajin le trima jemaah masturat kat rumah tu...

jacker said...

Read your article, if I just would say: very good, it is somewhat insufficient, but I am still tempted to say: really good!
runescape gold